Volkoren pasta met spinazie en tonijn

29-01-2020

4 personen - 15 min - 465 kcal

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 300g volkoren penne rigate
  • 450g macaroni-spaghettigroente
  • 800g tomaten in blik
  • 500 ml kokend water
  • 25g verse Italiaanse kruiden
  • 320g tonijn in water in blik
  • 400g verse spinazie

Bereiding

  • Snijd de knoflook fijn. Doe de pasta, groente, gepelde tomaten en knoflook in een soeppan.
  • Schenk het kokende water erbij, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. zonder de deksel op de pan koken. Roer regelmatig zodat de pasta niet plakt.
  • Ris ondertussen de naaldjes en blaadjes van de takjes kruiden, snijd fijn en schep door de pasta. Laat de tonijn uitlekken.
  • Voeg in de laatste 2 min. de spinazie in delen toe. Zet het vuur uit en schep de tonijn erdoor.

Serveertip: Lekker met chilivlokken