Rucolastamppot met paprika en ei
30-08-2018
![](https://3eb9acf73f.clvaw-cdnwnd.com/9af382ecc94f97a81c5f2c57d1dc414f/200000007-706377162d/img_106150_890x594_JPG.jpg?ph=3eb9acf73f)
4 personen - 30 min - VEGGIE
- Schil 1kg
stampotaardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 minuten gaar.
- Halveer ondertussen 3 paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
- Kook de laatste 3 minuten met de aardappelen mee.
- Kook 4 middelgrote eieren in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
- Snijd ondertussen 125g rucola grof.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 30g amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Verwarm 100ml magere melk in een steelpan.
- Giet de aardappelen en paprika af en stamp fijn met de pureestamper.
- Voeg de melk toe.
- Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper.
- Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.