Rijkgevulde pompoen met linzen, paddenstoelen en granaatappel

31-10-2019

2 personen - 45 min + 40 min - vegetarisch + vegan

Ingrediënten

  • 1 Biologisch pompoen
  • 1,5 el milde olijfolie
  • 100g biologische groene linzen
  • 5g verse salie
  • ½ granaatappel
  • 1 teen knoflook
  • 150g paddenstoelentrio
  • 60g hummus naturel
  • 25g biologische waterkers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het kroontje van de pompoen en halveer 'm horizontaal, zodat je 2 helften van gelijke grootte hebt die stabiel kunnen liggen. Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant en besprenkel de snijkanten elk met een ½ el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven ca. 40 min. in het midden van de oven. Controleer na 30 min. elke 5 min. of de pompoen gaar is door met een satéprikker in het vruchtvlees te prikken. Gaat deze er gemakkelijk uit, dan is de pompoen gaar.
  3. Kook ondertussen de linzen in water met 1 takje salie (per 2 personen) en eventueel zout in 20 min. beetgaar. Giet af, verwijder de salie en laat uitlekken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Leg de halve granaatappel met de snijkant naar beneden losjes in je hand. Tik boven een kom met een pollepel op de vrucht, zodat de pitjes in de kom vallen.
  5. Snijd de knoflook en de rest van de salieblaadjes fijn. Scheur de grote paddenstoelen in stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, salie en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de linzen met de hummus.
  6. Vul de pompoenhelften met het linzenmengsel en verdeel de paddenstoelen en granaatappelpitjes erover.
  7. Leg op elk bord 1 gevulde pompoenhelft en leg de helft van de waterkers eromheen.