Preischotel met zoete-aardappelpuree

04-11-2019

4 personen - 30 min + 20 min oventijd

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 zak puntpaprikamix (3 stuks)
  • 125g geitenkaas naturel
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 400g gesneden prei

Bereiding

  • Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm. Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de ovenschaal en leg de plakjes ei erop. Verdeel de puree erover. Bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.