Pittige zoete-aardappelspread
21-12-2018
4 personen - 125 kcal -15 minuten bereiden
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappelen
- ½ rode peper
- 150 g kikkererwten in blik
- 1 tl gram masala (specerijenmengsel)
Keukenspullen
- Staafmixer met hoge beker
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2 cm en kook in een laagje water in 8 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en doe ze in een hoge beker.
- Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ook in de beker. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg de inhoud toe, samen met de gram masala. Pureer tot een spread en breng eventueel op smaak met zout.
Bewaartip:
Je kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.