Pastasalade met cottage cheese, avocado en pijnboompitten

20-03-2021

4 personen - 20 min

Vegetarisch - Bevat lactose - Bevat gluten - Bevat noten

Ingrediënten

  • 65 g pijnboompitten
  • 1 middelgrote uit
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 320 g volkoren penne
  • 2 avocado's
  • 200 g cottagecheese
  • 85 g rucola

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
  3. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 3 el van het kookvocht (per 4 personen).
  4. Schil ondertussen de avocado's, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof. Doe de cottagecheese met de rest van de olie, de helft van de pijnboompitten, de knoflook, 2 el citroensap en 2 el citroenrasp (per 4 personen), het achtergehouden kookvocht en peper in een hoge beker. Voeg de grofgesneden avocado en de ui toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  5. Meng de pasta met het cottagecheesemengsel en de rucola. Verdeel de blokjes avocado erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper.

Combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.