Lasagne Bolognaise

10-01-2021

4 porties - 1u40min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500g soepgroenten (wortel, prei, bleekselderij, peterselie)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl olie
  • 400g americain natuur, rauw
  • 1 kl tijm
  • 1 kl marjolein (marjoraan)
  • 800g tomatenblokjes, uit blik, gepeld
  • 3 kl margarine, vloeibaar, 80%V
  • 30g bloem
  • 200ml magere melk
  • 200ml Bouillon, groente, bereid
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 8 lasagnebladen, ongekookt (20g/stuk)
  • 1 bol mozzarella light
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Snipper de ui en snij de soepgroenten in stukjes. Pers het teentje knoflook. Verhit de olie in een grote pan en bak de americain rul. Voeg de groenten toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper, zout, tijm en majoraan. Roer de tomatenblokjes erdoor en laat met een deksel op de pan ca. 30 minuten zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat voor de bechamelsaus de margarine in een pan smelten. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Schenk de melk en de bouillon er al roerend bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
  • Schep wat bechamelsaus in een ovenschaal (ca. 20 x 30 cm). Leg er 2 lasagnevellen op en schep er wat van het americainmengsel op. Ga zo door totdat alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met het americainmengsel.