Coquilles met asperge en babyspinazie

19-12-2018

8 personen - 50 kcal - 15 min bereiden & 30 min wachten

Ingrediënten

  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 2½ el sesamolie
  • 8 AH feestfavoriet coquilles
  • 100 g babyspinazie
  • 50 g verse groene aspergetips

Keukenspullen

  • Grillpan

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de helft van de schil van de limoen. Meng de gember, knoflook, peper en het limoenrasp met 4/5 van de sesamolie. Meng de helft van deze marinade door de coquilles. Laat minimaal 30 min. in de koelkast marineren.
  • Meng de spinazie met de rest van de marinade en verdeel over kleine bordjes of schelpen. Snijd de limoen in een partje per persoon. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de asperges met de rest van de sesamolie en gril 1 min. per kant. Verdeel over de spinazie. Gril vervolgens de coquilles 1½ min. per kant en verdeel over de groenten. Maal er zeezout naar smaak over en garneer met de partjes limoen

Bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 1 een dag van te voren maken.

Variatietip:

In plaats van coquilles kun je ook kiezen voor Mantelschelpen (diepvries). Laat ze van tevoren ontdooien in de koelkast.