Auberginestoofpot met kikkererwten

27-11-2019

4 personen - 30 min - Veggie - 305 kcal

Ingrediƫnten

  • 1 teen knoflook
  • 400g kikkererwten in blik
  • 3 aubergines
  • 500g winterpeen
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 800g gepelde tomaten in blik
  • 1 el donkere basterdsuiker

Bereiding

  1. Snijd de knoflook fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn en chilipoeder erdoor. Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan geen of minder chilipoeder.